Lehké batohy Oxybag - jak nosit aktovku, aby byla lehká a pohodlná

Nosíte na zádech celý svět? Vaše dítě možná ano! Školní batohy mohou být těžké a nepohodlné, ale my máme pár skvělých tipů, jak to změnit. Připravili jsme pro vás návod, jak vybrat lehký batoh a správně ho nosit, aby záda vašeho dítěte netrpěla.

 

Oxybag_vyber (5)

 

1. Vyberte správný batoh

Začněte výběrem batohu, který je lehký a ergonomicky navržený. Váha samotného batohu patří mezi stěžejní faktory. Obecně samozřejmě platí, že čím lehčí, tím lepší. Aktovka by neměla přesáhnout 15% váhy dítěte. Při výběru nového batohu či aktovky vždy respektujte věk a výšku dítěte. Batohy Oxybag jsou navrženy pro zdravá záda Vašich dětí, pohlídejte si však parametry jednotlivých modelů.

 

2. Balte s rozumem

Myslete na to, jak rozložit váhu v batohu. Těžší předměty, jako jsou učebnice, umístěte blíže k zádům. Lehčí věci, jako sešity a pera, dejte do předních kapes. Tím se váha rovnoměrně rozloží a batoh bude pohodlnější na nošení.

 

3. Udržujte pořádek

Pravidelné třídění obsahu batohu je klíčové. Děti mají tendenci nosit věci, které nepotřebují. Každý týden projděte s dítětem jeho batoh a odstraňte zbytečnosti. Budete tak mít přehled a vaše dítě nebude hledat ztracené sešity a učebnice, ty nepotřebné nechávejte doma.

 

4. Používejte oba popruhy

Možná to vypadá cool nosit batoh na jednom rameni, ale dětská záda to ocení méně. Dbejte na to, aby vaše ratolest používala oba popruhy a ujistěte se, že jsou správně nastavené. Batoh by měl sedět těsně na zádech, nikoli volně viset.

 

5. Využívejte školní skříňky

Má vaše dítě ve škole skříňku? Skvěle! Povzbuďte ho, aby tam nechávalo těžší učebnice a nosilo domů jen to, co skutečně potřebuje. Případně kupte dvě sady učebnic - jednu do školy a druhou na doma.

 

6. Investujte do lehkých materiálů

Pokud je to možné, vybírejte lehčí učebnice a tenčí sešity. Některé školy nabízejí elektronické verze učebnic, které lze číst na tabletech nebo noteboocích. To může výrazně snížit váhu, kterou dítě nosí každý den.

 

7. Dostatek pohybu

V neposlední řadě dopřejte dítěti po škole dostatek pohybu. To mu pomůže vyrovnat statické zatížení páteře při dlouhém sezení v lavici a nošení batohu.

 

Lehký batoh a správné nošení mohou udělat velký rozdíl. Pomozte svému dítěti nosit aktovku pohodlně a bez bolesti zad. Vyberte kvalitní, lehký batoh a sledujte, jak vaše dítě spokojeně vyráží do školy!