DEN ZEMĚ

 Připomeňme si společně Den Země

 

Je z velké části modrá, krásná a je nás všech. Naše Země. A 22. dubna má svátek, v tento den totiž slavíme Den Země.  Na celém světě se konají nejrůznější akce, které připomínají, jak moc důležitá je ekologie a ochrana životního prostředí a jak může každý jeden z nás přiložit ruku k dílu. My pro vás máme pár tipů, které ušetří nejen přírodu, ale taky vaši peněženku.

Jak ji co nejvíc chránit?

 

Řekněte sbohem plastovým obalům

Po staletí jsme bez nich vydrželi a teď jich máme kolem sebe nějak moc. Řeč je o plastech, které jsou všude kolem nás. Co si takhle místo legendárních igelitek, které se rozdávají na každém rohu, pořídit na nákupy látkovou tašku? Místo balené vody v PET láhvi dejte přednost té z kohoutku, kterou si napusťte do lahve, co můžete mít vždy po ruce. A taky zkuste nekupovat ovoce a zeleninu zabalenou v ochranném obalu, preferujte prodejce, kde si můžete vybírat čerstvé potraviny bez hromady plastů navíc. Každý malý krok se počítá.

 

Recyklujte, ale správně

V tomto ohledu jsme se za poslední roky konečně posunuli dopředu, ale ruku na srdce, dělá to tak každý? Jak správně třídit se učí už děti v mateřské školce, malé připomenutí pro ty, co si nejsou jistí, co kam patří, najdete tady.

 

Neplýtvejte

Ani jídlem, ani oblečením, ničím. Naučte se žít šetrně a učte to i své děti. Víte, kolik jídla během roku jen tak vyhodíte, protože na něj prostě nedošlo? Zkuste si tipnout. Dle průzkumů z posledních let, který prováděl tým z Mendelovy univerzity v Brně, každý z nás ročně vyhodí přes 30 kg potravin. To je poměrně alarmující číslo. Proto nakupujte jen to, co opravdu potřebujete a sníte, plánujte si jídlo dopředu a dejte přednost doma připraveným jídlům před těmi kupovanými. Dětem doma chystejte bohaté a zdravé svačinky do svačinových boxů, které opět nahradí další zbytečné obaly navíc.

 

Jděte po svých

Jednoduché pravidlo, všude tam, kde je to možné, jděte po svých a dojděte si tam pěšky. Víte, jak se říká, ve zdravém těle zdravý duch. Pěšky choďte, jak nejvíc to jde, na delší vzdálenost můžete využít kolo, MHD, vlak nebo autobus. Kdyby každý z nás omezil jízdu autem, jak by se nám lépe dýchalo a žilo.

 

Zajímá vás, jak k tématu udržitelnosti přistupujeme my?

V našem sortimentu najdete řadu produktů s označením Český výrobek, jsou to třeba dětské kufříky, desky na číslice, abecedu, krabice, diáře a spoustu dalšího z kolekce Pastelini. Nabízíme vám kvalitní české výrobky, klademe důraz na kvalitu, a jak to vypadá v naší výrobě na jihu Moravy, se můžete podívat třeba na našich sociálních sítích. Naše batohy Oxy street fashion jsou vyráběny z recyklovaného plastu. A hlavně neplýtváme a nic nevyhazujeme. Spoustu našich výrobků, které se nakonec nedostaly do prodeje, pravidelně rozdáváme potřebným, tam, kde udělají radost. Třeba dětem do dětských domovů napříč celou Českou republikou.

 

1105_studentsky-batoh-oxy-street-fashion-dark-blue1108_studentsky-batoh-oxy-street-fashion-pink

 

 

Buďme ohleduplní. K sobě, k druhým, i k naší planetě.

 

A začněme s tím hned dnes.